Konténer rendelés 2022-re! 1 hétig díjmentes a konténer kihelyezése! Akciós konténer

homok

Homok

+36202791863

Homok Árak (Bruttó)

 • Homok 0-1: 5842 Ft
 • Bányahomok (sárga): 4826 Ft
 • akár konténerrel együtt is rendelhető
 • gyors, akár aznapi szállítás
 • minőségi anyagok
 • 1m3-től 6m3-ig
 • +36204044406

Szállítás Árak (Bruttó)

Budapest XVI.ker, XVII.ker, Nagytarcsa, Kistarcsa, Kerepes, Csömör1m3-6m319.000.-
Budapest IV.ker, XIV.ker, XV.ker, Gödöllõ, Szada, Veresegyház, Mogyoród, Fót, Ecser, Maglód, Pécel1m3-6m329.000.-
Budapest III.ker, V.ker, VI.ker, VII.ker, VIII.ker, IX.ker, X, ker,XIII.ker, XVIII.ker, XIX.ker, Dunakeszi, Gyál, Vecsés,Gyömrő, Őrbottyán, Erdőkertes1m3-6m339.000.-
Budapest I.ker, II.ker, XI.ker, XII.ker, XX.ker, Bag, Aszód1m3-6m349.000.-
Áraink bruttó árak, a szállított anyag mennyiségétől függetlenek.

Az építkezés területén nagyon gyakran felhasznált alapanyag a homok. Ezen kívül, még sok más munkafolyamat során szolgál hasznos kiegészítőként ez az anyagféleség, ami a történelmi korok egy visszamaradt darabja. Valóságos időbeni és földrajzi utazást lehet megélni csupán azzal, ha valaki kicsit közelebbről megismeri az alapanyag felépítését, kialakulásának módjait.

Természetesen egy építész leginkább a szemcseméret függvényében osztályozza és használja fel bizonyos célokra ezt a termékkategóriát. Ezen cikkünk azt tárja fel, hogy mi mindenre való és miként lehet hozzájutni a kiváló minőségű homok fajtáihoz. Tartson velünk az utazásban!

Mit nevezünk homoknak?

Az első és legfontosabb, hogy meghatározásra kerüljön, mi a homok. Voltaképpen a különböző kőzeteknek és ásványi összetevőknek a törmeléke. Méretét tekintve a 0,03 és 2 milliméter nagyságrend közötti szemcsék tartoznak ebbe a kategóriába.

Ami ennél nagyobb az már sóder vagy kavics, a kisebbek pedig agyag. Kínálatunkban megtalálható a hagyományos és bányahomok, amit még szoktak sárgahomok néven is említeni. Közvetlenül ezen kategóriákat követően, külön osztályozott sódertípusok között lehet válogatni, mindezt kedvező áron.

A homok keletkezése

A homok eredettörténete valamilyen jellegű egózóval kezdődik. Fontos tudni, hogy a legtöbb esetben fizikai aprózódás során jön létre és nem kémiai mállás következtében születik. Az alapanyag, amiből kialakul, lehet vulkáni, metamorf vagy átalakult, esetleg üledékes. A széteső nagyobb darabok a szél, jég vagy víz erejének köszönhetően megkezdik vándorló útjukat és egy arra alkalmas területen kirakódásra kerülnek.

A felgyülemlett telepek feltárását követően, megkezdődhet a kitermelés vagy azok egyre mélyebbre kerülnek, üledék rárakódás következtében és lassan átalakulhatnak homokkővé, amennyiben erre a környezeti feltételek adottak. Ezt követően, olykor a geológiai hatások során, ismét felszínre kerülhetnek és a folyamat újra kezdetét veszi. Egy érdekes körforgás ez, ami végtelen játékba mehet át, vagy közbeszól az ember és a homok felhasználásra kerül bizonyos céllal.

A homok fajtái

Mindenképpen említést megérdemel, hogy milyen típusokkal lehet találkozni. Bár a kereskedelemben a legtöbbször a folyami, mosott és a bányahomok kivitelek kerülnek szóba, ennél sokkal összetettebb a paletta a természetben. Fő meghatározásuk általában az alkotó ásványok, kőzetek mértékétől függ. Ilyen formában megemlíthető: 

 • Kvarchomok, ami gyakran nagyon tiszta kvarcszemcsék tömegéből áll, de előfordulhat még közte mész és csillámföldpát is.
 • Dolomit. Ez általában glaukonit szemcsék keveréke főként kvarccal.
 • Magnetit, ami titántartalommal rendelkezik, ami mellett megjelenik még az olívin és kvarc.
 • Arkóza, aminek kiemelten magas a földpáttartalma.

Színüket tekintve a bányahomok esetében már említve volt a meghatározó sárga megjelenés. Ezt a típust általában nem szokták kimosni a különböző agyagos szennyeződésektől, így jó tapadó képesség jellemzi, ami nedvesség hatására alakul ki a szemcsék között.

A világ egyedi tájait bejárva, nagyon változatos összetételekkel és színváltozatokkal lehet találkozni. Létezik például majdnem teljesen fekete, ami a bazalt morzsálódásából jön létre. A sivatagokban előfordulnak gipszszemcsés homokváltozatok. A tengerpartok mentén megjelennek a teljesen fehér, korallzátonyok törmelékéből létrejött homokpadok.

A homok felhasználása

A bányahomok természetes formában megtalálható típus. Agyagtartalmából adódóan nem alkalmas vakolatok készítésére. Régen még használták falazó habarcsként, de mára ez a gyakorlat is kikopni látszik. A nagyon finom szerkezetének hála, kiválóan megfelel feltöltésnek. Főként burkolatok, csatorna- és vízcsövek ágyazásához, utak alapozásához és játszóterek feltöltéséhez alkalmazzák.

A szürkehomok általában egy utólagosan kezelt termékkategória, amit gyakran sóderből rostálnak ki. 0-1 mm szemcsenagysággal rendelkezik és mosott, tehát mindentől meg van szabadítva. Ennek megfelelően, ezen homok árak is magasabbak valamennyivel. Remekül megfelel falazáshoz, vakolatok készítéséhez, játszóterek, olykor udvarok feltöltéséhez. A kertészetben is gyakran felhasználásra kerül, ugyanis az agyagos, kötött talajhoz keverve remekül fellazítja annak szerkezetét és művelhetőbbé teszi.   

Homok rendelés kedvező áron

Legyen az bányahomok vagy mosott változat, kínálatunkban nagyon kedvező homok árak vannak. A homok rendelés csak egy gyors telefonhívásába kerül és hamarosan megérkezik a megadott címre a kért mennyiség. A homok árak a típustól és a rendelés nagyságától függőek. Amennyiben nagyobb mennyiségre lenne szüksége, akkor kérjen személyre szabott ajánlatot!

Amennyiben összeköti a homok rendelést a konténer kiszállítással, akkor tovább csökkennek a költségek. A homok árak változtatásához a jogot fenntartjuk. Az oldalunkon feltüntetett összegek bruttó árak, de bármilyen kérdése van a témában, keresse a munkatársainkat, akik készséggel állnak a rendelkezésére!

Hívjon most!