Konténer rendelés 2022-re! 1 hétig díjmentes a konténer kihelyezése! Akciós konténer

Kavics

+36202791863

Kavics Árak (Bruttó)

 • Kavics 4-8: 9017 Ft
 • Kavics 8-16: 9017 Ft
 • akár konténerrel együtt is rendelhető
 • gyors, akár aznapi szállítás
 • minőségi anyagok
 • 1m3-től 6m3-ig
 • +36204044406

Szállítás Árak (Bruttó)

Budapest XVI.ker, XVII.ker, Nagytarcsa, Kistarcsa, Kerepes, Csömör1m3-6m319.000.-
Budapest IV.ker, XIV.ker, XV.ker, Gödöllõ, Szada, Veresegyház, Mogyoród, Fót, Ecser, Maglód, Pécel1m3-6m329.000.-
Budapest III.ker, V.ker, VI.ker, VII.ker, VIII.ker, IX.ker, X, ker,XIII.ker, XVIII.ker, XIX.ker, Dunakeszi, Gyál, Vecsés,Gyömrő, Őrbottyán, Erdőkertes1m3-6m339.000.-
Budapest I.ker, II.ker, XI.ker, XII.ker, XX.ker, Bag, Aszód1m3-6m349.000.-
Áraink bruttó árak, a szállított anyag mennyiségétől függetlenek.

Hogyan készül a kavicsos kert?

Minden kert másképp fest, más növények és kavicsok kerülnek bele, alapjaiban véve azonban mindegyik hasonló szisztematika szerint készül.

Minden kert másképp fest, más növények és kavicsok kerülnek bele, alapjaiban véve azonban mindegyik hasonló szisztematika szerint készül.

A kavicsos kert igen kedvelt alternatíva, ha a ház környezetének a szépítéséről van szó. Mint, ahogy a neve is jelzi, a kavicsos kert kisebb-nagyobb kavicsokból áll. Igazából csak a képzelet szabhat határt annak, hogy milyen módon kívánja kialakítani, és ennek megfelelően, milyen szemcseméretű kőzúzalékot használ fel.

Mielőtt nekilát a munkának, érdemes alaposan átgondolnia, hogy milyen növényeket szeretne elhelyezni benne, és a hőn áhított látványt hogyan tudja létrehozni. Manapság már rengeteg különböző növényfajta és kavics típus áll rendelkezésére, ami egyúttal azt is jelenti, hogy bátran szabadjára engedheti a fantáziáját.

A kavicsok kiválasztása

Mondhatni ez a nulladik lépés, amely során lehet egyféle, de akár többféle alapanyagot is választani. Az egyik kedvelt termék az úgy nevezett kulé kavics, de természetesen számos más alternatíva is létezik.

A lényeg, hogy mosott kavics kerüljön kiválasztásra, az ugyanis a tisztított mivolta miatt, porszemtől mentes. Ha szereti a különleges megoldásokat, akkor a vörös, a dísz- és az ún. sétánykavics közül is válogathat.

A föld megtisztítása, feljavítása

Ezt követően meg kell tisztítani a területet a különféle gyomoktól és gyökerektől. Lehetőség szerint érdemes kicsit feljavítani a talajt, például szerves trágyával, ezt ugyanis garantáltan meg fogják hálálni az oda ültetett növények.

A növények kiválasztása, helyének megtervezése

Az ültetendő növények meghatározása is egy fontos lépés. Amennyiben van hozzá elég hely az udvaron, akkor nagyobb cserjék, bokrok, esetleg fák ültetését is számításba lehet venni. Ezek kellemes árnyékot adnak a nyári kánikulában. A virágágyásokat érdemes úgy megtervezni, hogy a bejárathoz, az autófeljáróhoz vagy a verandához közel kapjanak helyet, így biztosan nem maradnak észrevétlenek. Az ablakok elé és bátran ültessen virágokat, hiszen így a lakásból is meg tudja csodálni azokat!

Geotextília lefektetése

A kavics és a növények kiválasztása, valamint a terület megtisztítása után érdemes leteríteni egy megfelelő tulajdonságokkal rendelkező geotextíliát . Ez egy olyan tűnemezelt szálszerkezetű, filcszerű anyagból készült textilanyag, amit gyakran használnak kertépítés alkalmával. A szerepe javarészt a gyomosodás elleni védelemben mutatkozik meg, de az elválasztás, a szűrés, a hőszigetelés, a gyomelnyomás és a vízelvezetés is a funkciói közé sorolandó.

A kavicsréteg helyének, vastagságának meghatározása

Végül pedig ki kell jelölni a kavicsréteg pontos helyét és vastagságát. E tekintetben nincs kőbe vésett szabály, amihez feltétlenül ragaszkodni kellene. Egyedül azt érdemes szem előtt tartani, hogy a réteg nagyjából 6 és 10 mm között legyen.

Kavicsos kert és a járdalapok

Sokan döntenek úgy, hogy a kertjükbe járdalapokat is elhelyeznek az út burkolatának kialakításához. Ez remek választás, hiszen egyrészt nagyon dekoratív látványt eredményez, ahogy a betonlapok megtörik a kavics egyneműségét, másrészt pedig, sokkal kellemesebb azokon lépkedni.

Kiváló alternatíva gyöngykavicsos járdalapokat választani, azok ugyanis remekül illenek a kavicsos környezetbe. A kerti út megtervezése is egy nagyon kreatív feladat, a nyílegyenes irány helyett, bátran bele lehet tenni íveket is.

Górcső alatt a kavics ár

Természetesen a kert kialakításakor az is fontos kérdés, hogy milyen skálán mozog a kavics ár? Erre nehéz általános választ adni, ugyanis nem mindegy, hogy homokos vagy zúzott kavics árról beszélünk, illetve egyéb paraméterek is meghatározzák az árkategóriát. Tipikusan ilyen például az alapanyag minősége, osztályozottsága és szemcsemérete.

Amennyiben kavicsos kert kiépítését tervezi, akkor számíthat a szakembereink segítségére, ugyanis a konténer rendelés igénybevétele mellett, igény esetén ömlesztett árut is a helyszínre tudunk vinni. Vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy tudjuk egyeztetni a munka részleteit és pontos árkalkulációt adhassunk!

Kavics Árak (Bruttó)

 • Kavics 4-8: 9017 Ft
 • Kavics 8-16: 9017 Ft
 • akár konténerrel együtt is rendelhető
 • gyors, akár aznapi szállítás
 • minőségi anyagok
 • 1m3-től 6m3-ig
 • +36204044406

Szállítás Árak (Bruttó)

Budapest XVI.ker, XVII.ker, Nagytarcsa, Kistarcsa, Kerepes, Csömör1m3-6m315.000.-
Budapest IV.ker, XIV.ker, XV.ker, Gödöllõ, Szada, Veresegyház, Mogyoród, Fót, Ecser, Maglód, Pécel1m3-6m325.000.-
Budapest III.ker, V.ker, VI.ker, VII.ker, VIII.ker, IX.ker, X, ker,XIII.ker, XVIII.ker, XIX.ker, Dunakeszi, Gyál, Vecsés,Gyömrő, Őrbottyán, Erdőkertes1m3-6m335.000.-
Budapest I.ker, II.ker, XI.ker, XII.ker, XX.ker, Bag, Aszód1m3-6m345.000.-
Áraink bruttó árak, a szállított anyag mennyiségétől függetlenek.

Hívjon most!