Konténer rendelés 2022-re! 1 hétig díjmentes a konténer kihelyezése! Akciós konténer

Kulé Kavics

+36202791863

Kulé Kavics Árak (Bruttó)

 • Kulékavics 16-32: 8128 Ft
 • Kulékavics 30-65: 6096 Ft
 • Kulékavics osztályozatlan: 5080 Ft
 • akár konténerrel együtt is rendelhető
 • gyors, akár aznapi szállítás
 • minőségi anyagok
 • 1m3-től 6m3-ig
 • +36204044406

Szállítás Árak (Bruttó)

Budapest XVI.ker, XVII.ker, Nagytarcsa, Kistarcsa, Kerepes, Csömör1m3-6m319.000.-
Budapest IV.ker, XIV.ker, XV.ker, Gödöllõ, Szada, Veresegyház, Mogyoród, Fót, Ecser, Maglód, Pécel1m3-6m329.000.-
Budapest III.ker, V.ker, VI.ker, VII.ker, VIII.ker, IX.ker, X, ker,XIII.ker, XVIII.ker, XIX.ker, Dunakeszi, Gyál, Vecsés,Gyömrő, Őrbottyán, Erdőkertes1m3-6m339.000.-
Budapest I.ker, II.ker, XI.ker, XII.ker, XX.ker, Bag, Aszód1m3-6m349.000.-
Áraink bruttó árak, a szállított anyag mennyiségétől függetlenek.

A kavicsoknak sokféle típusa létezik, az egyik közülük a kulé kavics , ami meglehetősen nagy népszerűségnek örvend. Csak kevesen tudják, hogy valójában a folyami kavics speciális változatáról van szó, ami kvarcból vagy kvarcit szemekből áll. Bár töredezett és koptatott kőzetdarabok is előfordulhatnak benne, alapvetően természetes képződmény, amit előszeretettel használnak az építkezések, felújítások, kertépítési és kertrendezési munkák alkalmával.

A kulé kavics jellemzői

A kulé kavics általában gömbölyű vagy legalábbis gömbölyded formájú szemekből tevődik össze. A felülete sima, természetes textúrájú. Ha a színét szeretnénk behatárolni, akkor azt mondhatjuk, hogy leggyakrabban barnás, de más árnyalatokban is előfordul attól függően, hogy hol bányásszák. A barna mellett, gyakori színei közé sorolható a szürke és a bézs.

Ahogy már említettük, folyami kavicsról beszélünk, a származási helye tehát mindig valamilyen tó vagy tómeder, esetenként tengerpart. A kulé kavics a víz folyamatos, évezredeken át tartó koptató munkájának köszönhetően alakul ki, amikor is a sodrás egymáson átgörgetve a kavicsokat, apránként csiszolgatja a felszínüket.

Hagyományos módon, a földből bányászott kövektől eltérően, a kulé kavics természetes állapotában is mosott formában fordul elő. Csak néha találhatók a szemek között kisebb darabok vagy törmelékanyagok.

Hol használják fel a kulé kavicsokat?

Szépen csiszolt, dekoratív megjelenésű kavics lévén, a felhasználási területe meglehetősen sokrétű. Építkezéseken, kertek ki- vagy átépítésekor is előszeretettel használják, de a kifejezetten kavicsos kertek, díszbejárók kialakításakor is jó szolgálatot tesz. Egyik nagy előnye, hogy a szépen csiszolt felületének köszönhetően nem szúrja sem az emberek, sem az állatok lábát. Emiatt gyakran alkalmazzák talajborítás céljára.

Sokszor emlegetett tény, hogy remek vízelvezetőképessége van, ami kétségkívül az előnyére válik. Árkokban, szivárgókban és csatornákban is remekül használható, de töltésként és az esővíz elvezetésének támogatására is alkalmas.

A kulé kavicsot gyakran alkalmazzák az épületek közötti vízelvezetési rendszerek kialakításakor, illetve minden olyan helyen, ahol kiemelt jelentősége van az esővíz elleni szigetelésnek. Sok esetben találkozhatunk vele az épületek lábazatánál is, ahova szintén amiatt kerül, hogy a víz ne tudjon felhalmozódni a fal mellett.

Néhány konkrét felhasználási terület:

 • szikkasztók, víznyelők kialakítása
 • talajszínt alatti vízelvezetés
 • lábazat esővíz elleni védelme
 • kavicsos kertek kialakítása
 • ágyások, parkoló részek felületi takarása
 • parkok, játszóterek dekorációja

A kulé kavics fajtái

A mérete jellemzően 4 mm és 15 mm között mozog, de természetes környezetben találkozhatunk 2-3 mm-es változatokkal is. Az építőiparban a legalább 4 mm-es szemcsenagyságú szemeket használják fel, kereskedelmi forgalomban pedig a nagyobb, 24 és 40 mm közötti változatok is előfordulhatnak.

A kisebb szemeket jellemzően talajborításra vagy a játszótereken, parkokban használják fel és gyakran nevezik gyöngykavicsnak. A kulé kavics zsákos formában vásárolható meg, kivéve, ha közvetlenül a kitermelés helyszínére megyünk érte, ahol akár kimérve is hozzá lehet jutni a szükséges mennyiséghez.

Vásárláskor gyakran felmerül a kérdés, hogy a kavicsok között vannak-e különbségek? Azaz előfordulhat-e, hogy egyik helyen rosszabb minőségű változatban tudjuk beszerezni, mint máshol?

A válasz az, hogy nincsenek jelentős eltérések, nagyjából mindenhol ugyanazt a minőséget produkálják. Amire viszont érdemes odafigyelni, hogy hol, mennyire tiszta alapanyagot kínálnak. Gyakran előfordul, hogy a leszállított kavics koszos, saras, amit aztán még gondosan le kell mosni felhasználás előtt.

A kulé kavics áráról

Természetesen a kavics ára sem elhanyagolható szempont vásárláskor. Nagy általánosságban elmondható, hogy köbméter ára körülbelül 2500-3500 Forint között mozog. Ugyan van lehetőség beszerezni a bányákból is, de ez esetben a fuvarozást is meg kell oldani.

Amennyiben egy egyszerűbb módját szeretné választani a beszerzésnek, úgy bízza ránk a feladatot, mi a helyszínre szállítjuk a kért mennyiségben!

Hívjon most!