Konténer rendelés 2022-re! 1 hétig díjmentes a konténer kihelyezése! Akciós konténer

Termőföld

+36202791863

Termőföld Árak (Bruttó)

  • Termőföld: 5715 Ft
  • akár konténerrel együtt is rendelhető
  • gyors, akár aznapi szállítás
  • minőségi anyagok
  • 1m3-től 6m3-ig
  • +36204044406

Szállítás Árak (Bruttó)

Budapest XVI.ker, XVII.ker, Nagytarcsa, Kistarcsa, Kerepes, Csömör1m3-6m319.000.-
Budapest IV.ker, XIV.ker, XV.ker, Gödöllõ, Szada, Veresegyház, Mogyoród, Fót, Ecser, Maglód, Pécel1m3-6m329.000.-
Budapest III.ker, V.ker, VI.ker, VII.ker, VIII.ker, IX.ker, X, ker,XIII.ker, XVIII.ker, XIX.ker, Dunakeszi, Gyál, Vecsés,Gyömrő, Őrbottyán, Erdőkertes1m3-6m339.000.-
Budapest I.ker, II.ker, XI.ker, XII.ker, XX.ker, Bag, Aszód1m3-6m349.000.-
Áraink bruttó árak, a szállított anyag mennyiségétől függetlenek.

A magas minőségű termőföld az egyik legkeresettebb ömlesztett áru, amit számos módon és területen felhasználnak. Az építkezési, felújítási, kert- és udvarrendezési feladatok elvégzésekor szinte minden esetben szükség van rá, sok esetben nagymennyiségben. Mivel többféle fajtája is létezik, ezért az első lépés mindig annak felmérése, hogy melyik lenne a legideálisabb az adott célra.

Milyen típusai léteznek a termőföldnek?

A megfelelő tulajdonságokkal rendelkező változat kiválasztása előtt, először is tisztában kell lenni azzal, hogy milyen fajtái vannak. Alapvetően háromféle változatát különböztetjük meg:

Normál termőföld

Jellemzően olyan területeken alkalmazzák, ahol megsüllyedt a föld és emiatt feltöltésre van szükség. Emellett udvarok, focipályák füvesítésekor is jó szolgálatot tesz.

Komposztált és darált termőföld

Ezt a típust általában akkor keresik, amikor komposztalapú földre van szükség, ami kellőképpen finom és porhanyós. Remek választásnak bizonyul például kertépítéskor, teljes vagy részleges talajcserekor.

Komposztált, trágyázott és darált termőföld

A trágyázott termőföld egy speciális változat, amit rendszerint akkor használnak, amikor kiemelt jelentősége van a talaj magas tápanyagtartalmának.

Az egyes típusok között felfedezhetők átfedések, de mindegyiknek megvannak a maga egyedi jellemzői, amik alkalmassá teszik arra, hogy adott célnak megfelelően használják fel őket.

A termőföld felhasználásának lehetőségei

Mint, ahogy azt már említettük, a termőföld az egyik leggyakrabban használt ömlesztett anyag. Most azt fogjuk górcső alá venni, hogy pontosan hol és milyen célra lehet alkalmazni.

Teljes vagy részleges talajcsere

Gyakran előfordul, hogy egy bizonyos földszakasz bekoszolódik, ennek következményeként pedig, használhatatlanná válik. Tipikus példa erre, amikor a talajba motorolaj vagy vegyszer kerül. Ilyenkor jó alternatíva lehet kivárni, míg elindulnak a talajban az öntisztulási folyamatok, ám ha erre nincs lehetőség, akkor új termőfölddel is helyettesíthető a régi.

Tereprendezés

A különböző terepek elrendezésére bárhol szükség lehet a kívánt látványkép elérése érdekében. Olyan helyeken, ahol kifejezetten nagyok a szintkülönbségek, vagy jelentős talajegyenlőtlenségek figyelhetők meg, szükség lehet a jó minőségű termőföld használatára.

Díszkert kiépítése

A díszkertek kiépítésekor sok esetben nélkülözhetetlen a tereprendezés, hiszen a talajegyenlőtlenségeket ki kell egyenlíteni, valamint a sziklakertek és rézsűk kialakításakor is szükség adódhat termőföldre . Kiváltképp abban az esetben, ha a terep túl sziklás vagy agyagos, oda ugyanis nem lehet növényeket ültetni és a füvesítésnek sem kedvez. Egy nagyjából 20-30 cm vastagságú talajprofillal már szépen lehet dolgozni.

Földsüllyedés visszatöltése

Olyan helyeken, ahol földsüllyedést tapasztalnak, fontos, hogy megfelelő módon visszatöltésre kerüljön a termőföld. Ezek gyakran csak egyszeri esetként fordulnak elő, de az sem ritka, hogy többször kell elvégezni a feltöltést az optimális eredmény elérése érdekében.

Mélyásási munkák

Amikor például a szennyvíz rendszer kiépítése vagy az esővízgyűjtő tartály lefektetése kerül napirendre, az gyakran mélyásással jár. Ilyenkor sok esetben olyan mélyre kell leásni, ahol már nagyon kemény, esetenként sziklás a talaj. A szakemberek csak akkor tudják elvégezni a feladataikat, ha a „rossz” földet elszállítják, a helyét pedig betöltik friss, jó minőségű termőfölddel .

Tudnivalók a termőföld áráról

Amikor sor kerül a fent említett munkák elvégzésére, akkor gyakran felmerül a kérdés, hogy mennyibe kerül a zsákos termőföld? Mint, ahogy más ömlesztett árunak, a földnek is négyzetméterben meghatározott ára van, ami nagymértékben függ annak típusától, összetételétől, minőségétől.

Általánosságban elmondható, hogy a natúr típus körülbelül 3600 Forintért, a darált 4100 Forintért, a trágyás pedig 4600 Forintért vásárolható meg, amihez hozzáadódik az áfa is. Természetesen a pontos árakat mindig egyedileg kell egyeztetni a szolgáltatóval.

Ha termőföldre vagy más ömlesztett árura van szüksége, ránk számíthat! Vegye fel velünk a kapcsolatot és részletes tájékoztatást adunk a díjszabásunkról!

Hívjon most!