Konténer rendelés 2022-re! 1 hétig díjmentes a konténer kihelyezése! Akciós konténer

Sóder

+36202791863

Sóder Árak (Bruttó)

  • Sóder 0-4: 8636 Ft
  • Sóder 0-8: 9398 Ft
  • Sóder 0-16: 9398 Ft
  • Sóder 0-24: 7366 Ft
  • akár konténerrel együtt is rendelhető
  • gyors, akár aznapi szállítás
  • minőségi anyagok
  • 1m3-től 6m3-ig
  • +36204044406

Szállítás Árak (Bruttó)

Budapest XVI.ker, XVII.ker, Nagytarcsa, Kistarcsa, Kerepes, Csömör1m3-6m319.000.-
Budapest IV.ker, XIV.ker, XV.ker, Gödöllõ, Szada, Veresegyház, Mogyoród, Fót, Ecser, Maglód, Pécel1m3-6m329.000.-
Budapest III.ker, V.ker, VI.ker, VII.ker, VIII.ker, IX.ker, X, ker,XIII.ker, XVIII.ker, XIX.ker, Dunakeszi, Gyál, Vecsés,Gyömrő, Őrbottyán, Erdőkertes1m3-6m339.000.-
Budapest I.ker, II.ker, XI.ker, XII.ker, XX.ker, Bag, Aszód1m3-6m349.000.-
Áraink bruttó árak, a szállított anyag mennyiségétől függetlenek.

A sóder neve sok esetben felmerül, amikor építkezési vagy felújítási munkák elvégzése kerül napirendre. Ez természetesen nem véletlen, hiszen bevett gyakorlat az alapanyagként való felhasználása. Ugyanakkor, minden esetben gondos körültekintést igényel, hogy milyen osztályozású változata kerül felhasználásra, ugyanis a szemcseméret nagymértékben meghatározza a felhasználhatóság lehetőségeit és ezzel együtt az elérhető végeredményt.

De mi is egyáltalán a sóder , hogyan osztályozzák az építőiparban és mennyi 1m3 sóder ára? A mostani cikkünkben erről lesz szó.

Mi a sóder?

A sóder jellemzően különböző méretű folyami kavicsokból áll, amik évmilliók alatt, a víz koptató munkája nyomán alakultak ki a természetben. Általában folyókban, folyómedrekben, valamint tengerpartokon fordul elő, nem ritkán homokkal együtt. Minél nagyobb, erőteljesebb volt a vizek koptató munkája, annál apróbb és simább szemcsék alkotják. Általában a méretük alapján csoportosítják, de más jellemzők szerinti besorolás is előfordulhat.

A sóder osztályozása

Először is egy igen fontos kérdés, hogy mit neveznek osztályozott sódernak? Ezzel a névvel a kibányászott, nyers alapanyag utókezelt változatát illetik. A még eredeti állapotában létező zúzalékot a szakemberek egy speciális rostával ellátott osztályozó gépbe teszik, ami méret szerint szétválogatja azokat.

A szelektálásra azért van szükség, mert a különböző munkákra különböző szemcseméretű típusok alkalmasak. Az építőiparban jellemzően négyféle szemcsenagyságú változatot tartanak számon:

– 0-4 mm-es szemcsenagyságú

A legkisebb méretű sóder, jellemzően durva vakoláshoz vagy vékony beton előállításához szokás felhasználni.

– 0- 8 mm-es szemcsenagyságú

Egy kicsivel durvább változat, ami remekül alkalmazható estrich beton vagy vékony aljzatbeton készítéséhez.

– 0-16 mm-es szemcsenagyságú

A még nagyobb, durvább típus már kisebb vasbetonszerkezetek, vasbetonkoszorúk készítéséhez is tökéletesen alkalmas.

– 0-24 mm-es szemcsenagyságú

A legdurvább változat pedig, bátran felhasználható a nagyobb teherbírású vasbeton- és betonszerkezetek készítéséhez.

Miért kell osztályozott sóder a minőségi betonhoz?

Az osztályozott változatról azt kell tudni, hogy egyben mosott is, ami azt jelenti, hogy az osztályozó gép szelektálás közben kimossa belőle az agyagot. A sóder agyagtartalma negatív hatást gyakorol annak tulajdonságaira, ez által pedig lerontja a kötés idejét és minőségét.

Ha mosatlan típust használnánk a betonozáshoz, akkor a beton sokkal lassabban kötne meg, egy bizonyos idő elteltét követően pedig, a betonfelületek töredezetté válnának. Ezzel szemben a megfelelő szemcsemérettel rendelkező, osztályozott változat használatával sokkal szebb, jobb minőségű és időtállóbb beton születik.

Milyen skálán mozog a sóder m3 ára?

Először is azt érdemes tudni, hogy a szemcsemérettől függően, minden típus más árkategóriába sorolható. Ennek az a magyarázata, hogy mindegyik előállításához különböző mennyiségű munka szükséges. A sóder osztályozatlan formában a legolcsóbb, hiszen ez esetben a kitermelés után azonnal elszállításra kerülhet.

Mint, ahogy korábban már említést tettünk róla, az osztályozott sódert egy speciálisan erre kifejlesztett gép segítségével állítják elő. Ez esetben a gép működtetéséhez, karbantartásához, illetve az alkalmazottak munkabéréhez kapcsolódó költségeket is ki kell fizetnie a szolgáltatónak, ez pedig megnöveli az osztályozott sóder árát.

1m3 sóder árát tehát az alapján kategorizálhatjuk, hogy mekkora szemcseméretű változatról van szó. Nagy általánosságban azt lehet mondani, hogy 7.000-10.000 Forint közötti árkategóriára lehet számítani, ha valaki vásárolni szeretne.

Nagyobb mennyiségben történő rendelés esetén az árak csökkenhetnek a mennyiségi kedvezmény miatt. A konkrét összeg egyeztetéséhez minden esetben egyedi árajánlatot kell kérni.

Amennyiben szüksége van 1 vagy akár több m3 sóderre, akkor bátran vegye fel velünk a kapcsolatot! A konténer rendelés mellett lehetősége van ömlesztett áru beszerzésére is, a cégünk profiljába ez a szolgáltatás is beletartozik.

Hívjon most!