Konténer rendelés 2022-re! 1 hétig díjmentes a konténer kihelyezése! Akciós konténer

töltőföld

Töltőföld

+36202791863

Töltőföld Árak (Bruttó)

  • Töltőföld: 1270 Ft
  • akár konténerrel együtt is rendelhető
  • gyors, akár aznapi szállítás
  • minőségi anyagok
  • 1m3-től 6m3-ig
  • +36204044406

Szállítás Árak (Bruttó)

Budapest XVI.ker, XVII.ker, Nagytarcsa, Kistarcsa, Kerepes, Csömör1m3-6m319.000.-
Budapest IV.ker, XIV.ker, XV.ker, Gödöllõ, Szada, Veresegyház, Mogyoród, Fót, Ecser, Maglód, Pécel1m3-6m329.000.-
Budapest III.ker, V.ker, VI.ker, VII.ker, VIII.ker, IX.ker, X, ker,XIII.ker, XVIII.ker, XIX.ker, Dunakeszi, Gyál, Vecsés,Gyömrő, Őrbottyán, Erdőkertes1m3-6m339.000.-
Budapest I.ker, II.ker, XI.ker, XII.ker, XX.ker, Bag, Aszód1m3-6m349.000.-
Áraink bruttó árak, a szállított anyag mennyiségétől függetlenek.

Kevés az olyan építkezés, ahol ne lenne szükséges a töltőföld a talaj kiegyengetése végett. Az egyenetlenségnek számos oka lehet és a megsüllyedt talaj nem túl szép látvány, ráadásul komoly akadályozó tényezőnek számít, amit nem lehet figyelmen kívül hagyni. Az építkezésen kívül, egy bozótos kiirtását követően is jól jöhet a töltőföld rendelés, viszont nemcsak a mennyiséget és az árakat kell figyelni, hanem a minőséget, illetve a föld típusát is lényeges meghatározni. Ellenkező esetben kellemetlen meglepetésben lehet részünk, tehát érdemes adni a részletekre.

Miért döntsünk a töltőföld rendelés mellett?

Alapjába véve azért, mert az alternatív forrásból származó földnek kellemetlen hozadékai lehetnek. Például, ha a kertünket szeretnénk földdel feltölteni, akkor megkockáztatjuk a gyomnövények vagy valamilyen kórokozó elterjedését, hiszen nem tudhatjuk, hogy mit tartalmaz a frissen begyűjtött talajréteg.

Ezen kívül sokat számít a talaj összetétele, amit rendszerint biotikus és abiotikus rendszerek alkotnak. Az előbbihez sorolhatóak az élő szervezetek, míg az utóbbihoz az élettelenek. Az abiotikus további kategóriákra bontható fel. Ennek alapján, a talajban található szilárd, folyékony, valamint légnemű elemekre. A töltőföld rendelés során nem áll fenn a veszélye annak, hogy rossz minőségű talaj kerüljön a ház köré, mivel kiválasztható a termőföld típusa.

Milyen töltőföldet érdemes választani?

A töltőföld rendelés során választhat natúr termőföldet. Ezeket főként a telkek alapozásához használják. Mivel sok lehet benne az idegen anyag, ezért nem tanácsolt felső rétegként felhasználni.

Tereprendezéshez ideális a darált változat, ami hasonló a natúr töltőföldhöz, viszont ebben nem található törmelék vagy nagyobb rögök, amelyek megnehezítenék az egyenletes elterítést.

A prémiumkategóriába a trágyázott vagy tőzeggel dúsított töltőföld sorolható. Könnyen eldolgozható és rendkívül magas a szervesanyag tartalma, amit imádnak a növények. Gyönyörű pázsitot alakíthatunk ki a segítségével, de más dísznövényekhez és gyümölcsfákhoz is ideális választás.

Mikor van szükség töltőföldre?

Talajcsere esetén esedékessé válik a töltőföld rendelés. A töltőföld árak függnek a mennyiségtől és a talaj típusától. A talajcserére például akkor van szükség, hogyha a földbe valamilyen vegyszer kerül, ami jelentősen roncsolja annak összetételét. A talajszennyezés csak talajcserével küszöbölhető ki hatékonyan.

A nagy szintkülönbségek is indokolják a plusz termőföld beszerzését. Az egyenetlen területeket nagyon nehéz karbantartani. Gondoljunk csak a fűnyírással járó kellemetlenségekre. Nemcsak a pázsitot csúfíthatjuk el, de még a fűnyíróban is kár keletkezhet az egyenetlenségek miatt.

A díszkertek esetében érdemes 20-30 cm vastag talajprofillal dolgozni. Általában a komposztált, trágyázott változatokkal járunk a legjobban, mert ez kedvez leginkább a növényeknek. A sziklás, köves, agyagos talaj elfedésére tökéletesen megfelel.

A földsüllyedés egy érdekes jelenség, ami több okból kifolyólag történhet. Olykor csak egyszeri alkalommal szükséges feltölteni a megsüllyedt területet, máskor többször meg kell ismételni, amíg elérjük a megfelelő végeredményt. Erre a célra a natúr termőföld is ideális, költséghatékony választás.

A tőzeggel dúsított talaj előnyei

Szükség van rá egyáltalán? Számos előnnyel rendelkezik, amelyek között említésre méltó a nitrogénszolgáltató képessége. Leköti a felesleges tápanyagokat, így azok nem vesznek kárba. De a nehézfémek ionjait is képes megkötni, amelyek káros hatással lehetnek a növények fejlődésére. Egyértelműen pozitív hatással van a föld termőképességére. A kötöttebb talajok lazítására ideális választás.

Hogyha szeretné megőrizni a talaj jó minőségét, akkor nem árt időnként művelni azt. A tápanyagartalom tovább dúsítható trágyázással, de hasznos lehet az időnkénti átforgatás és felásás.

Milyen költségekkel jár a töltőföld rendelés?

Ahogy erről már szó esett ez több dologtól függ. Sokat számít az összetétel és a minőség, illetve mekkora területet szeretnénk feltölteni, lefedni földdel. Az árak durván 3600 és 4600 Ft között mozognak. A natúr változat értelemszerűen a legolcsóbb, míg a darált föld a középkategóriában helyezkedik el. Nagyjából 4100 Forintért már kaphatunk jó minőségűt ebből a típusból. A lista tetején pedig a trágyás töltőföld található. Ezekhez a töltőföld árakhoz, még hozzáadódik az ÁFA és a szállítás díja. A pontos árral kapcsolatban érdemes felkeresni a szolgáltatót. Nagyobb rendelés esetén akár kedvezményekre is számíthat. Megrendelőként a megfelelő szállítójármű biztosítására sem lesz gondja

Bármilyen hihetetlen, ez az egyik legkeresettebb ömlesztett áru, mivel rengeteg kellemetlenségtől kímélheti meg magát, hogyha a rendelés mellett dönt. Egyfelől biztos lehet benne, hogy minőségi talaj kerül az adott területre, másrészt pedig nem kell időt és energiát fektetni a beszerzésre, ami több szempontból kockázatos lehet.

Termőföld mellett, más ömlesztett áru is rendelhető építkezéshez vagy tereprendezéshez. Ilyen például az andezit, a murva, a sóder vagy a kavics.

Hívjon most!