Konténer rendelés 2022-re! 1 hétig díjmentes a konténer kihelyezése! Akciós konténer

Murva

+36202791863

Murva Árak (Bruttó)

  • Murva 5-12: 10287 Ft
  • Murva 12-20: 10287 Ft
  • Murva 0-20: 7493 Ft
  • Murva 20-55: 9017 Ft
  • akár konténerrel együtt is rendelhető
  • gyors, akár aznapi szállítás
  • minőségi anyagok
  • 1m3-től 6m3-ig
  • +36204044406

Szállítás Árak (Bruttó)

Budapest XVI.ker, XVII.ker, Nagytarcsa, Kistarcsa, Kerepes, Csömör1m3-6m319.000.-
Budapest IV.ker, XIV.ker, XV.ker, Gödöllõ, Szada, Veresegyház, Mogyoród, Fót, Ecser, Maglód, Pécel1m3-6m329.000.-
Budapest III.ker, V.ker, VI.ker, VII.ker, VIII.ker, IX.ker, X, ker,XIII.ker, XVIII.ker, XIX.ker, Dunakeszi, Gyál, Vecsés,Gyömrő, Őrbottyán, Erdőkertes1m3-6m339.000.-
Budapest I.ker, II.ker, XI.ker, XII.ker, XX.ker, Bag, Aszód1m3-6m349.000.-
Áraink bruttó árak, a szállított anyag mennyiségétől függetlenek.

A murva a ház körüli díszkertek, autóbeállók, útalapok kedvelt alapanyaga. Másnéven apró zúzalékkő vagy kavics, amit többnyire utak burkolására használnak. A megfelelő mérettel és tulajdonságokkal rendelkező alapanyagokat mindig gondosan kell kiválasztani, miután alaposan felmérésre kerültek az igények és követelmények.

Szerencsére ma már meglehetősen széles kínálatból lehet válogatni, így mindenki megtalálhatja a tökéletes változatokat. Természetesen nemcsak a kőzúzalék típusa, hanem az ára is meghatározó szempont vásárláskor, így most azt is górcső alá vesszük.

Milyen murva típusok léteznek?

A laikusok könnyen azt gondolhatják, hogy murva és murva között nincs nagy különbség, ez azonban messze áll a valóságtól. A nagyságát tekintve is sokféle áll rendelkezésre, de az osztályozottság és a minőség tekintetében is vannak eltérések. Mindig az adott feladatnak és egyénileg felmerülő igényeknek megfelelően kell dönteni arról, hogy melyik típus lesz az ideális választás.

A szemcseméret tekintetében 0- tól egészen 55 mm-ig terjed a skála. Az egészen kicsi, 2-5 mm-es változatoktól kezdve a nagynak számító, 5-20 mm-es változatokon át egészen az extra nagy, 20-55 mm-es murva is elérhető.

2-5 mm-es szemcseméretű murva

Ez egészen apró alapanyagnak minősül, amit jellemzően díszítés céljából szokás alkalmazni. Sokszor találkozhatunk vele például díszkertekben, cserepekbe vagy térkövek közötti résekbe öntve. Kitöltő, vízelvezető és fugázó anyagként is remekül működik. Gyakran alkalmazzák a nagyobb térkövek alá, ugyanis kiváló alapot képez számukra. Egyrészt mert így jobban szellőznek, másrészt pedig azért, mert így könnyebben lehet megoldani a szintezésüket.

5-12 mm és 12-20 mm-es szemcseméretű murva

Ez a két szemcseméret általában a legkeresettebb, ugyanis ezeket alkalmazzák a leggyakrabban az építési, felújítási, kertkialakítási munkák alkalmával. Kis túlzással szinte bármire használhatók. Csak, hogy néhány közismert példát hozzunk, az ilyen méretű kőzúzalék a sírkertekben is megtalálható, de kisebb járdák, vízelvezetők, bejárók, illetve autóbeállók kialakításakor is sokszor alkalmazzák. Nagyon könnyű velül dolgozni, remekül tömörödnek, ami azt jelenti, hogy könnyen járhatók.

20-55 mm-es szemcseméretű murva

Ezt a méretű murva kavicsot úti murvaként is szokás emlegetni, ami az összes típus közül a legdurvább. A méretéből adódóan, szinte csak utak, autóbeállók, kertek kialakításához, díszítéséhez szokás használni. Ezek mellett van egy igen kedvelt felhasználási területe, méghozzá a parkolókban.

A tömörödés miatt nagyon jó választás, egyrészt mert a gépkocsikkal könnyen át lehet hajtani rajtuk, másrészt pedig azért, mert meggátolják a talaj süllyedését. A murvát nemcsak méret, hanem osztályozottság szerint is csoportosíthatjuk. E tekintetben megkülönböztetünk osztályozott és osztályozatlan típust.

A kettő között az a különbség, hogy míg az osztályozott esetében pontosan tudjuk, hogy mekkora szemcseméretű kőzúzalékot tartalmaznak a zsákok, addig az osztályozatlanok 0-tól 20 mm-ig vagy 0-tól 50 mm-ig vegyesen tartalmazzák ezeket.

Mitől függ a murva ára?

A murva árát elsősorban a méret és az osztályozottság határozza meg. Az osztályozatlan típusok általában olcsóbbak, hiszen a kitermelés után azonnal szállíthatók. Az osztályozottakat viszont szállítás előtt alaposan át kell válogatni, méret szerint besorolni, és csak ezt követően kerülhetnek a megrendelőhöz.

Emellett az is egy fontos kérdés, hogy mennyi kőzúzalékra van szükség: Minél nagyobb mennyiségre történik a rendelés, annál kedvezőbb áron lehet megvásárolni a mennyiségi kedvezmény miatt. Természetesen magától a szolgáltatótól is nagymértékben függ, hogy milyen áron kínálja az ömlesztett árut.

Amennyiben Önnek is szüksége van jó minőségű, osztályozott vagy osztályozatlan murvára, úgy bátran vegye fel velünk a kapcsolatot! A konténer rendelés mellett, ömlesztett anyag, például sóder, termőföld és murva kiszállításával is foglalkozunk, így ha szüksége van rá, számíthat a segítségünkre. Akár egészen nagymennyiségben is kiszállítjuk azokat a helyszínre.

Hívjon most!